Docent

Jos van der Kooy is niet alleen een gepassioneerde concertorganist en cantor-organist. Hij geeft met veel plezier al meer dan 40 jaar orgel- en improvisatieles. Tegenwoordig zijn de lessen meestal aan de speeltafels van zowel de Wester, de Bavo of de Philharmonie. Van der Kooy leert zijn studenten en leerlingen het liefst hoe ze zelfstandig kunnen musiceren. Hij daagt hen uit om zelf een gefundeerde visie op de interpretatie en speeltechniek te ontwikkelen.

Conservatorium

Denk je over een conservatoriumstudie orgel, improvisatie of kerkmuziek? Kijk dan voor meer informatie bij Academie der Kunsten van de Universiteit Leiden of bij het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Natuurlijk kun je met een gerichte vraag ook contact opnemen met Jos van der Kooy.

Masterclass

Van der Kooy geeft masterclasses voor zowel professionals als gevorderde amateurs Afwisselend bestaat de doelgroep uit conservatoriumstudenten uit binnen- en buitenland of bijvoorbeeld leden van organistenverenigingen. De onderwerpen voor een masterclass zijn breed. Deelnemers genieten zowel van de muzikale achtergronden en verdieping (en boeiende anekdotes), als van de persoonlijke feedback op ieders spel.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Privéles

Wilt u graag uw vaardigheden in het orgelspel weer oppakken? Of bent u benieuwd hoe het is om op een groot kerkorgel te spelen? Jos van der Kooy geeft ook privélessen voor amateurs. De plaats, tijd en frequentie wordt in onderling overleg bepaald. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jos van der Kooy.